Ημ. 31-03-20

Η καλύτερη άσκηση για να χάσεις βάρος!


Θέλεις να χάσεις βάρος και να έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής; Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου! Παρακάτω θα βρείς μια άσκηση που γυμνάζει όλο σου το σώμα.       

Η περιβόητη σανίδα λοιπόν, είναι ο βασιλιάς της άσκησης για να φτιάξει κάποιος σιλουέτα. Είναι μια δουλειά ισομετρίας, δηλαδή σφίξιμο συνεχές,χωρίς κίνηση.Στόχος είναι να μείνει κάποιος στην στάση αυτή αρκετή ώρα, ώστε να δουλέψουν οι μύες ώσπου να γίνει αισθητό το 'κάψιμο΄. Όλοι μπιορούν να το κάνουν, ακόμα και όσοι ζουν καθιστική ζωή.

1.Είναι λιγότερο επικίνδυνο από τους κλασικούς κοιλιακούς.

Ξεχάστε τους κοιλιακούς, αν σας φαίνονται πολύ δύσκολοι. Η σανίδα τους αντικατέστησε στην καρδιά όλων των fitness ατόμων. Οταν κάνουμε κλασικούς κοιλιακούς, έχουμε τάση να τραβάμε τους μύες του λαιμού και της ωμοπλάτης και έτσι χάνουμε σε αποτελεσματικότητα. Ορισμένοι μάλιστα ξεχνούν να «βιδώσουν» την λεκάνη και τη μέση στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πονοκέφαλοι, τραβήγματα στα μπράτσα, πόνοι στους ώμους.


1.Σανίδα κλασική.

Η βασική άσκηση είναι η καλύτερη: κρατάμε το σώμα με ίσια την κοιλιά και στηριζόμαστε στα μπράτσα, λυγισμένα, με τα πόδια σε ευθεία και τα πόδια ελαφρά ανοιχτά. Για να υπάρξει σταθερότητα στην στάση πρέπει η πλάτη να είναι ίσια, χωρίς να κυρτώνει. Ο αφαλός πρέπει να τραβηχτεί μέσα στην κοιλιά και οι ώμοι να είναι προς τα έξω. Πρέπει επίσης πάντα να κοιτάμε το έδαφος για να μην τραβηχτεί ο λαιμός. Φανταστείτε σαν να υπάρχει ένα βιβλίο στην μέση μας, αν δεν πέφτει τότε η στάση είναι σωστή. Αν κάποιος αντέξει για πάνω από 1 λεπτό, τότε οι κοιλιακοί είναι σε πολύ καλή κατάσταση. 
Η σανίδα θέλει προπόνηση.
 


3.Η σανίδα δεν πρέπει να διαρκεί πολύ ώρα.  

Κάθε χρόνο κάποιος στον κόσμο επιχειρεί να σπάσει το ρεκόρ σανίδας: το 2016 το ρεκόρ κατείχε ο  Mao Weidong, ένας Κινέζος αστυνομικός, ο οποίος έμεινε σε στάση σανίδας 8 ώρες και 1 λεπτό. 


Πηγή:  Σανίδα, μια εύκολη άσκηση που είναι και η καλύτερη [εικόνες] | iefimerida.gr